Dompel je ruimte onder in de kleurrijke kleurrijke interieurstijl van J.J. Martin (La DoubleJ)

 

 

Fashion powerhouse, female entrepreneur, print-pionier, vintage liefhebber en kleurconnaisseur: je kan de founder en director van het Italiaanse merk La DoubleJ niet in een hokje plaatsen. Goed, tenzij het een hokje is vol colour explosions en daring dessins. Het is dan ook geen toeval dat J.J. Martin een van mijn favoriete ontwerpers én inspiratiebronnen is. Vandaag nemen we een kijkje in haar wereld, haar huis en haar sprekende stijl. En dat is er niet zomaar een.

 

Journalist turned designer: maak kennis met J.J. Martin

 

Designer J.J. Martin injecteert haar Amerikaanse toverkracht in haar Italiaanse merk La DoubleJ, dat gevestigd is in design metropool Milaan. Het was dan ook een feest om tijdens de fashion week achter de schermen met haar mee te kijken. Toen ik tijdens mijn wandeling door de design districts ook de tot in de puntjes uitgevoerde La DoubleJ shop binnenwandelde, was ik om: wát een waanzinnig merk. 


Sinds het moment dat ik haar volg, ben ik geïnspireerd door de manier waarop J.J. verschillende kleuren en materialen met elkaar combineert. Haar kleurgebruik en prints vertaal ik dan ook regelmatig naar een concept voor de ruimtes die ik style met House of Pretty Things. Kortom: ik ben fan!

 

 


De La DoubleJ stijl in een notendop

 

Net als de maximalist zelf, is het een hele uitdaging om haar stijl in een paar woorden samen te vatten. De producten van La DoubleJ komen volgens de J.J. voort uit haar persoonlijke liefde voor “hartverwarmende items en gedurfd Italiaans design”. Ze staat dan ook bekend om haar opvallende patronen, die bedoeld zijn om vreugde te brengen bij de drager van haar fashion of de gebruiker van haar homeware. Zo vertaalt ze producten naar een gemoedstoestand. 


Eén ding is zeker: de fashion designer is niet bang om op te vallen. Lef zit in haar bloed. Daarnaast is ze geen fan van lege ruimtes, waardoor je niet zo snel een gebrek aan over elkaar geplaatste prints en materialen zal kunnen ontdekken. 


Het is volgens J.J. wel belangrijk om die eclectische melange van kleuren en patronen te balanceren door verschillende prints, materialen en vormen naast elkaar te gebruiken. Zo heb je als je hout in je interieur gebruikt bijvoorbeeld ergens anders een vleugje metaal nodig en mix je printjes uit de 19e eeuw af met prints uit de jaren ‘70. De juiste balans vinden is dus key.

Bron: Architectural Digest Italia

 

J.J Martin house tour

 

In deze video geeft de doorgewinterde designer aan Architectural Digest een rondleiding in haar levendige huis in Milaan, waar de stijl die we hierboven beschrijven duidelijk in terug te vinden is. Hier brengt ze haar dagen door in de fantastische patronen die haar modemerk typeren. Een witte muur ga je in de woning dan ook echt niet tegenkomen.


Net als in haar kleding- en sieradencollecties voor La DoubleJ, spelen vintage invloeden een grote rol in haar huis. Pre-loved zijn bijvoorbeeld haar grote fluwelen banken, oversized fauteuils en rieten stukken in het eetgedeelte. Zelfs haar keuken - geloof het of niet - heeft een vorige eigenaar. Er zijn ook een aantal bijdragen van vrienden te ontdekken, zoals de wandlampen van Vincenzo De Cotiis, een levendig groen tapijt van Campbell-Rey en tafels geschonken door Molteni & C's Giulia Molteni.

 

Bij het stylen van haar woning vroeg ze ook aan kunstenaars om hun creativiteit aan de mix toe te voegen. Kirsten Synge creëerde het behang dat je in de eetkamer ziet, terwijl Jay C Lohmann verantwoordelijk is voor de sterrenhemel in de meditatieruimte. In de laatstgenoemde ruimte beoeftent J.J elke dag haar yoga; een discipline waar ze al meer dan 25 jaar aan toegewijd is.

 

 

Interieur tips: jouw ruimte in La DoubleJ 

 

Denk jij nu: “Ik heb wat La DoubleJ nodig in mijn huis”? Dat snappen wij! We hebben hieronder dan ook een aantal ready-to-shop items voor je verzameld, die je ruimte in no time in een La DoubleJ gevoel zullen onderdompelen. Dit kan je uiteraard doen met producten van het merk zelf, maar met andere merken kom je ook een heel eind. Kijk zelf maar:

JJ Martin interieur tips


Jouw La DoubleJ (inspired) shopping list:

  1. Murano karaf
  2. Bubble vaas
  3. Como Fish kussen
  4. Scallop dienblad
  5. Cloud nine lamp
  6. Weather art print
  7. Loop kaarshouder
  8. Orb jar

Van haar huis tot de producten en haar bedrijf; de intentie van J.J. Martin is luid en duidelijk. Ze wil happiness en liefde, in al haar geuren en kleuren, verspreiden via haar feel-good merk en producten. Wij durven te concluderen: mission accomplished.

 

Bron foto: J.J. Martin op Instagram
Previous post Next post