Less really is more: de Nate Burkus en Jeremiah Brent house tour

Stap binnen in de prachtige wereld van Nate Berkus en Jeremiah Brent, waar minder echt meer is en waar kwaliteit en stijl hand in hand gaan. Als je - net als ik - al jarenlang fan bent van dit inspirerende duo, dan weet je dat hun huizen altijd een lust voor het oog zijn. Van de verschijning van de twee op televisie tot de creatie van hun droomhuis; Nate en Jeremiah hebben een stijl ontwikkeld die uniek is. Ik ben verliefd! Warning: jij straks ook. 


Voor degenen die dit stel én buitengewone ontwerpersduo door de jaren heen hebben gevolgd, kan hun nieuwe huis in Greenwich Village er bekend uitzien. Dit komt omdat het "nieuwe huis" eigenlijk het oude huis van Nate en Jeremiah is, waar ze voor ze trouwden en kinderen kregen samen hebben gewoond. 


Brent beschrijft de woning dan ook als een “huis gevuld met echo’s van alle gesprekken die ons leven samen hebben voortgebracht”. Gesprekken over het krijgen van kinderen, gesprekken over het plannen van een bruiloft: het is de plek waar alle dromen voor het koppel begonnen. Die dromen zetten ze nu in het Paris-inspired droomappartement voort, samen met kids Poppy en Oskar. Geweldig, toch?

 

 

Video via Architectural Digest

 

More in less is more: neutrale tinten, kleuren, prints en texturen

Wat mij altijd aantrekt in het interieur van het koppel is het gebruik van mooie, kwalitatieve materialen. Ze omarmen het idee van 'less is more', maar dit betekent niet dat de ruimtes kleurloos en saai zijn. Integendeel: ze spelen met texturen, prints en kleuren om elke kamer tot leven te brengen. Met behangprints voegen ze bijvoorbeeld een beetje extra karakter toe aan de ruimte, terwijl ze toch trouw blijven aan hun liefde voor aardetinten. Zo vermijden ze moeiteloos de valkuil van de 'Sad beige mom trend'.


Het zijn niet alleen de muren, maar ook zeker de vloeren die hun stempel op de ruimte drukken en de show stelen. Nate en Jeremiah durven te experimenteren met verschillende materialen, zoals hout en tegels, om een ​​spannende mix van contrasten en afwerkingen te creëren. Het resultaat? Een interieur dat niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar dat ook nog eens duurzaam en tijdloos aanvoelt. 


Ik zou de stijl van Nate en Jeremiah dan ook beschrijven als een combinatie van traditioneel en klassiek, met een vleugje moderniteit. Het is alsof ze een magische formule hebben gevonden om het beste van beide werelden te pakken en er een bijzonder geheel van te maken. Mission accomplished! 

 

Nate Berkus & Jeremiah Brent house tour

Een vleugje Nate Berkus & Jeremiah Brent bij jou thuis

 

Ben je, net als ik, geïnspireerd door het waanzinnige duo? Breng dan een beetje van hun stijl in je eigen interieur! Het is tijd om te spelen en experimenteren met prints, texturen en materialen, om die unieke mix van traditioneel en modern toe te voegen aan jouw eigen ruimte. Wie weet voel je je binnenkort net zo thuis in je huis als zij doen in Greenwich Village. Het is je gegund!

 

Om je een beetje op weg te helpen, heb ik hieronder wat Burkes & Brent-inspired, ready-to-shop items voor je verzameld.

 

Nate Berkus & Jeremiah Brent-inspired shopping list:

  1. Aardewerken vaas Zara Home 
  2. Frama Farmhouse coffee table rectangle
  3. Bukowski chair
  4. Little Big Chair
  5. Ferm LIVING Cairn snijplank
  6. Houten Tip Tap Kruk


Bij House of Pretty Things concluderen we na deze heerlijke house tour: less is really more.

Coverfoto: Nate Berkus op Instagram

Previous post Next post