In 3 stappen meer kleur toevoegen aan je huis

Kleur in toevoegen in je huis, voor veel mensen is dat een spannend project. Zal ik deze muur een kleurtje geven? Durf ik de hele ruimte te kleuren of ga ik echt voor de overtreffende trap en schilder ik zelfs het plafond mee? En hoe stem ik mijn accessoires hierop af? Hoe pak ik dit aan en waar moet ik beginnen?
In 3 stappen voeg je op een eenvoudige manier meer kleur toe aan je interieur. Wees niet bang, je hoeft niet meteen all out te gaan als je dat niet wil.


1 / Zet kleine stappen


Je hebt besloten dat je meer kleur wil in je huis. Dit betekent niet dat je direct alle muren in spannende kleuren moet verven. Begin klein met bijvoorbeeld wat kussentjes en accessoires. Beetje bij beetje voeg je op deze manier meer kleur toe aan je interieur, zonder dat het gelijk overweldigend wordt. Een andere leuke manier hiervoor is een kleurrijke lampenkap. Het lijkt een klein item, maar deze kap kan een wereld van verschil maken in een ruimte. Leuke lampenkappen scoor je onder andere bij @madame.garage en atelier_kap_en_co.

2 / Maak een moodboard


Vaak helpt het om alles wat je in je hoofd hebt visueel te maken. Ga aan de slag met een moodboard op Pinterest en plaats hierop alle kleuren die je aanspreken. Of pak er een tijdschrift bij en scheur uit wat je mooi vindt. Beperk jezelf niet tot interieurfoto’s. Kijk ook naar kleding, reizen, eten en lifestyle. Eigenlijk alles wat je interesse heeft. Zonder heel lang na te denken over of je iets wel of niet mooi vindt. Vertrouw volledig op je eigen intuïtie. Daarna kijk je welke overeenkomsten er zijn in de beelden die je hebt geselecteerd. Welke kleuren komen het meeste terug? Nu is het tijd om te kijken op welke manier je deze verwerkt in je eigen interieur.


3 / Maak het niet te groot


Vind je het spannend om aan de slag te gaan met een roller en verf? Maak je eerste project niet te groot. Zo snel als je een muur hebt geverfd, zo snel geef je hem ook weer een andere kleur als het  niet bevalt. Koop een aantal testers van je favoriete verfmerk in jouw kleurenpalet en zet een aantal strepen op de muur. Zorg ervoor dat je dit doet op verschillende plekken op de muur. Laat de kleuren op je inwerken en kijk wat de lichtinval op verschillende tijdstippen met de kleuren doet. Na een paar dagen heb je een kleur gekozen en voilà: je hebt gelijk meer kleur in huis.Previous post Next post